صنعت ساختمانسازی یکی از صنایع تعیینکننده و اثرگذار در اقتصاد کشور است و رونق آن میتواند باعث به حرکت درآمدن چرخهای بخش صنعت و رشد مصرف فلزات در کشور شود. با این حال، فاصله میان آمار احداث ساختمانها، به خصوص در حوزه مسکن، با تقاضای موجود و اهداف پیشبینی شده در اسناد بالادستی نشان میدهد سیاستهای اتخاذشده موثر نبوده و این صنعت با چالشهایی نظیر تامین مالی، صنعتی نبودن و همگام نشدن با پیشرفتهای جهانی دست به گریبان است. تصویر «شاقول» نمادی از صنعت ساختمانسازی و لزوم اصلاح سیاستها و تغییر استراتژیها به عنوان خشت اول این صنعت است، چراکه تداوم روند کنونی موجب تکرار نتایج نامطلوب قبلی و در اصطلاح کج رفتن دیوار این صنعت تا ثریا خواهد شد. بر همین اساس به نظر میرسد لازم است تا اقدامی جدی در خصوص عارضهیابی و اصلاح رویکردهای صنعت ساختمانسازی و شاقول کردن دیوار این صنعت صورت پذیرد.
نگاه ماه
در نگاه ماه شماره ۱۳۵ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع تاثیر صنعت ساختمانسازی بر بازار فلزات کشور مورد بررسی قرار گرفته است.صنعت ساختمانسازی یکی از بخشهای مهم اقتصاد همه کشورها محسوب میشود و به طور مستقیم بر پارامترهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و محیطزیستی تاثیرگذار است. با توجه به ابعاد بزرگ و حجم گسترده فعالیتها در صنعت ساختمانسازی، حرکت چرخ این صنعت میتواند فرصت مناسبی را برای رونق بسیاری از فعالیتهای صنعتی و تولیدی فراهم کند. با توجه به حجم فلزات مصرفی در احداث یک بنا یا ساختمان، رونق صنعت ساختمانسازی، تحول قابل توجهی را در حجم فلزات مصرفی در این صنعت ایجاد خواهد کرد.
پرونده ماه
در پرونده ماه شماره ۱۳۵ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع مقرراتگذاری دولتی مورد بررسی قرار گرفته است. در همه نقاط جهان دولتها وظیفه دارند تا با تعیین استراتژیهایها و مقررات لازم، فضای مناسبی را برای فعالیت و توسعه کسبوکارها ایجاد کنند.اما در ایران، این مقوله همواره با چالشهایی مواجه بوده است و اغلب صنعتگران، مقوله مقرراتگذاریها و دخالتهای دولت در بازار را یکی از معضلات بزرگ خود عنوان میکنند.
گزارش ماه
در گزارش ماه شماره ۱۳۵ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع قیمت تمام شده واحد مورد بررسی قرار گرفته است. تولید محصول با حداقل بهای تمام شده یکی از پارامترهای تعیینکننده و اثرگذار در قدرت رقابت یک محصول در بازارها محسوب میشود. به همین دلیل همه واحدهای تولیدی و صنعتی تلاش دارند تا با شناسایی و بهبود پارامترهای اثرگذار در بهای تمام شده و ارتقای بازدهی و بهرهوری، هزینه تولید محصولات خود را تا حد ممکن کاهش دهند. این مقوله در مورد صنایع ایران که سالهاست با چالش تورم و ناپایداری شرایط اقتصادی مواجه هستند بسیار حائز اهمیت است.
تحلیل ماه
در تحلیل ماه شماره ۱۳۵ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع چالشها و فرصتهای بخش معدن و صنایع معدنی مورد بررسی قرار گرفته است. در سالهای اخیر که تحریمها درآمدهای نفتی کشور را به شدت محدود کرده است، فرصت مناسبی برای بخش معدن و صنایع معدنی ایجاد شده تا با برخورداری از از مزیتهای ویژهای نظیر دسترسی ارزان به منابع انرژی، ذخایر بزرگ و متنوع معدنی و موقعیت جغرافیایی استراتژیک کشور، به پیشران اقتصاد و منبع اصلی درامدهای ارزی کشور تبدیل شوند. لازمه این مسئله، اتخاذ استراتژیهای مناسب از سوی نهادهای بالادستی در زمینه تکمیل زنجیرههای ارزش و توسعه متوازن ظرفیتهای این صنعت است.