احداث زیرساختهای تامین انرژی و آب، گام نخست اجرای هر برنامه توسعهای محسوب میشود. ایران به لحاظ برخورداری از ذخایر انرژیهای فسیلی در میان سه کشور بزرگ جهان قرار میگیرد. با این حال آمار تولید انرژی کشور به خصوص در حوزه برق، فاصله زیادی با اسناد بالادستی و پتانسیلهای موجود دارد که دلیل این مسئله را باید در بیتوجهی به سرمایهگذاری در توسعه ظرفیتهای نیروگاهی جستجو کرد. تصویر «قوطی کبریت و کبریتهای سوخته» نمادی از شرایط کلی و فرصتهای از دسترفته در حوزه انرژی کشور است. زنجیرهای که میتوانست با تولید محصول استراتژیکی به نام برق، ضمن تامین نیاز داخل با حرکت در مسیر صادرات چراغ اقتصاد ایران را روشن کند. اما در سایه «بیخیالی» و بیتوجهی سیاستگذاران، بخش زیادی از پتانسیلها و فرصتهای این عرصه سوزانده شده و استراتژی روشنی نیز برای استفاده از ذخایر باقیمانده وجود ندارد.
نگاه ماه
در نگاه ماه شماره ۱۳۶ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع تاثیر توسعه زیرساختهای انرژی و آب بر بازار فلزات کشور مورد بررسی قرار گرفته است.
برق، آب و گاز ملزومات اساسی زندگی بشر و فعالیتهای صنعتی محسوب میشود و گام نخست برنامهریزی برای رشد بافت شهری و روستایی و توسعه صنعتی تامین زیرساختهای آب و انرژی است. توسعه شبکههای تامین برق شامل نیروگاهها، خطوط انتقال و توزیع برق، شبکه گاز، شامل تاسیسات استخراج و پالایش گاز طبیعی، لولهها و تجهیزات انتقال و توزیع گاز طبیعی و شبکه آب شما تصفیهخانهها، لولههای انتقال و توزیع آب به شکلهای مختلف موجب مصرف فلزات میشود.
پرونده ماه
در پرونده ماه شماره ۱۳۶ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع تحولات ساختاری مورد بررسی قرار گرفته است.
در سالهای اخیر محیط کسب و کار و بازارهای داخلی و بینالمللی محصولات مختلف تحولات قابل توجهی را تجربه کردهاند که برخی از آنها، تاثیرات بزرگی را بر عملکرد و فعالیت واحدهای صنعتی و بنگاههای اقتصادی کشور داشته است، بهگونهای که از برخی از آنها به عنوان نقطه عطفی در مسیر توسعه و فعالیت این واحدها یاد میشود.
گزارش ماه
در گزارش ماه شماره ۱۳۶ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع هزینههای تعمیر و نگهداری مورد بررسی قرار گرفته است.
با توجه به اهمیت روزافزون عملکرد ماشینآلات و تجهیزات در بازدهی و بهرهوری صنایع معدنی و فلزی،اجرای یک برنامه مناسب تعمیر و نگهداری عامل بسیار مهمی در کاهش توقفات پیشبینی نشده، تحقق برنامههای تولید و کاهش هزینهها محسوب میشود. در سالهای اخیر تحریمهای اقتصادی و نوسانات نرخ ارز موجب شدهاند تا بسیاری از واحدهای صنعتی در زمینه تامین تجهیزات و قطعات مورد نیاز خود با چالشهایی مواجه شوند که این امر موجب افزایش هزینههای تعمیر و نگهداری این واحدها شده است.
تحلیل ماه
در تحلیل ماه شماره ۱۳۶ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع چالشها و فرصتهای بخش معدن و صنایع معدنی مورد بررسی قرار گرفته است.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان جایگاه فعلی صنایع معدنی و فلزی کشور فاصله زیادی با پتانسیلها و ظرفیتهای موجود در کشور دارد و لازم است تا استراتژیهای مناسبتری در خصوص توسعه ظرفیتها و تکیمل زنجیرههای ارزش در کشور اتخاذ شود.