ایران با بهرهمندی از پتانسیلهای طبیعی و معدنی متنوع و ارزشمند، فرصت بزرگی را در اختیار دارد تا با تکمیل زنجیرههای ارزش مواد اولیه و تولید محصولات نهایی و کالاهای مصرفی، با تامین نیاز داخل، وابستگی خود را به واردات از کشورهای دیگر کاهش دهد. با این حال نگاهی به آمارها و شاخصهای تجاری کشور نشان میدهد بسیاری از فعالیتهای اقتصادی و صنایع کشور کماکان به واردات وابسته هستند و در اغلب بازارها ردپایی از محصولات و کالاهای خارجی دیده میشود. این امر موجب میشود تا سالانه میزان قابلتوجهی از مواد اولیه و محصولات نیمهساختهای همچون فلزات اساسی، به صورت غیرمستقیم و در قالب محصولات نهایی به کشور وارد شوند. تصویر «مداد تراش» روی جلد را میتوان نمادی از وابستگی کشور به واردات دانست؛ کالایی که به رغم پتانسیل تولید و تقاضای بالای آن در ایران، سالها است از کشورهای خارجی خریداری و وارد میشود.
نگاه ماه
در نگاه ماه شماره ۱۳۸ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع تاثیر واردات بر بازار فلزات کشور مورد بررسی قرار گرفته است. واردات عرصهای فرصتساز برای پیمودن مسیر توسعه صنعتی و رشد اقتصادی محسوب میشود که از جنبههای مختلف مانند تامین نهادهها و عوامل تولید، افزایش رقابتپذیری، ارتقای سطح کیفیت کالاهای داخلی و نیز ورود فناوریهای نوین به کشور اهمیت دارد و همچنین به صورت غیرمستقیم موجب ورود فلزات به صورت غیرمستقیم و در قالب محصولات ساختهشده به کشور میشود.
پرونده ماه
در پرونده ماه شماره ۱۳۸ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع مواجهه با عدم قطعیتها مورد بررسی قرار گرفته است.
در فضای پیچیده کسبوکارهای امروز، فقدان دانش و اطلاعات کافی موجب ناآگاهی از آینده میشود و شرایط عدم قطعیت را برای فعالیتهای اقتصادی ایجاد میکند و پیشبینی آینده را برای کسبوکارها مبهم میسازد. با این حال، مدیران میتوانند با اتخاذ استرانژیهای درست، در صورت مواجهه با عدم قطعیتها مناسبترین برنامه را پیادهسازی کنند.
گزارش ماه
در گزارش ماه شماره ۱۳۸ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع نسبت تهسیلات به سرمایه مورد بررسی قرار گرفته است.
تامین مالی امری مهم و حیاتی برای تداوم و فعالیت هر سازمانی به شمار میرود و در اختیار داشتن منابع مالی پایدار، عامل تاثیرگذاری بر توسعه و سرمایهگذاری سازمانها و بنگاههای اقتصادی محسوب میشود. در این بین، دریافت تسهیلات یکی از مهمترین روشهای تامین مالی به شمار میآید. نسبت تسهیلات به سرمایه به عنوان یک شاخص اقتصادی نشان میدهد که یک بنگاه اقتصادی تا چه میزان توانسته است با نقدینگی حاصل از بدهی، به بهرهوری مناسبی دست پیدا کند.
تحلیل ماه
در تحلیل ماه شماره ۱۳۸ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع چالشها و فرصتهای بخش معدن و صنایع معدنی مورد بررسی قرار گرفته است. بخش معدن و صنایع معدنی کشور، به سبب برخورداری از ذخایر غنی و متنوع مواد معدنی، پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به پیشران اقتصادی کشور را دارد و سرمایهگذاری در این بخش، توجه به بومیسازی و توسعه تکنولوژی و در توازن زنجیره صنایع معدنی میتواند به منبع درآمد ارزی کشور تبدیل شود. با این حال، به نظر بسیاری از کارشناسان، معدن از جایگاه واقعی خود در چرخه اقتصادی کشور جامانده است.