برای شما که به دنبال خلق آینده‌اید…
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شماره ۱۳۸ ماهنامه اخبارفلزات

ایران با بهره‌مندی از پتانسیل‌های طبیعی و معدنی متنوع و ارزشمند، فرصت بزرگی را در اختیار دارد تا با تکمیل زنجیره‌های ارزش مواد اولیه و تولید محصولات نهایی و کالاهای مصرفی، با تامین نیاز داخل، وابستگی خود را به واردات از کشورهای دیگر کاهش دهد. با این حال نگاهی به آمارها و شاخص‌های تجاری کشور نشان می‌دهد بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی و صنایع کشور کماکان به واردات وابسته هستند و در اغلب بازارها ردپایی از محصولات و کالاهای خارجی دیده می‌شود. این امر موجب می‌شود تا سالانه میزان قابل‌توجهی از مواد اولیه و محصولات نیمه‌ساخته‌ای همچون فلزات اساسی، به صورت غیرمستقیم و در قالب محصولات نهایی به کشور وارد شوند. تصویر «مداد تراش» روی جلد را می‌توان نمادی از وابستگی کشور به واردات دانست؛ کالایی که به رغم پتانسیل تولید و تقاضای بالای آن در ایران، سال‌ها است از کشورهای خارجی خریداری و وارد می‌شود.

نگاه ماه

در نگاه ماه شماره ۱۳۸ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع تاثیر واردات بر بازار فلزات کشور مورد بررسی قرار گرفته است. واردات عرصه‌ای فرصت‌ساز برای پیمودن مسیر توسعه صنعتی و رشد اقتصادی محسوب می‌شود که از جنبه‌های مختلف مانند تامین نهاده‌‌ها و عوامل تولید، افزایش رقابت‌پذیری، ارتقای سطح کیفیت کالاهای داخلی و نیز ورود فناوری‌های نوین به کشور اهمیت دارد و همچنین به صورت غیرمستقیم موجب ورود فلزات به صورت غیرمستقیم و در قالب محصولات ساخته‌شده به کشور می‌شود.

پرونده ماه

در پرونده ماه شماره ۱۳۸ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع مواجهه با عدم قطعیت‌ها مورد بررسی قرار گرفته است.
در فضای پیچیده کسب‌وکارهای امروز، فقدان دانش و اطلاعات کافی موجب ناآگاهی از آینده می‌شود و شرایط عدم قطعیت را برای فعالیت‌های اقتصادی ایجاد می‌کند و پیش‌بینی آینده را برای کسب‌وکارها مبهم می‌سازد. با این حال، مدیران می‌توانند با اتخاذ استرانژی‌های درست، در صورت مواجهه با عدم قطعیت‌ها مناسب‌ترین برنامه را پیاده‌سازی کنند.

گزارش ماه
در گزارش ماه شماره ۱۳۸ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع نسبت تهسیلات به سرمایه مورد بررسی قرار گرفته است.
تامین مالی امری مهم و حیاتی برای تداوم و فعالیت هر سازمانی به شمار می‌رود و در اختیار داشتن منابع مالی پایدار، عامل تاثیر‌گذاری بر توسعه و سرمایه‌گذاری سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی محسوب می‌شود. در این بین، دریافت تسهیلات یکی از مهمترین روش‌های تامین مالی به شمار می‌آید. نسبت تسهیلات به سرمایه به عنوان یک شاخص اقتصادی نشان می‌دهد که یک بنگاه اقتصادی تا چه میزان توانسته است با نقدینگی حاصل از بدهی، به بهره‌وری مناسبی دست پیدا کند.

تحلیل ماه

در تحلیل ماه شماره ۱۳۸ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع چالش‌ها و فرصت‌های بخش معدن و صنایع معدنی مورد بررسی قرار گرفته است. بخش معدن و صنایع معدنی کشور، به سبب برخورداری از ذخایر غنی و متنوع مواد معدنی، پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به پیشران اقتصادی کشور را دارد و سرمایه‌گذاری در این بخش، توجه به بومی‌سازی و توسعه تکنولوژی و در توازن زنجیره صنایع معدنی می‌تواند به منبع درآمد ارزی کشور تبدیل شود. با این حال، به نظر بسیاری از کارشناسان، معدن از جایگاه واقعی خود در چرخه اقتصادی کشور جامانده است.

سلام؛ اگرچه یادآوری یک کالای نوستالژیک به عنوان یک مصداق برای رسیدن به خود اتکایی گزاف نیست، ولی شاید بهتر باشد به کودکان‌مان بیاموزیم که هر چیزی را نباید خودمان بسازیم. معیار، تولید اقتصادی و تکیه بر توانایی‌ها و استعدادها و ارزش افزوده، مهم‌تر از خود کفایی محض است و بدون این مؤلفه‌ها منابع کشور را هدر داده‌ایم. البته کالای نظامی برای کشوری که در تحریم است مستثنی است، اگرچه ارزش افزوده آن نیز به قیمت حفظ تمامیت سرزمینی و... کم نیست. متاسفانه اگر می‌پذیرفتیم که تمایزهای درآمدی و اقتصادی کشور را بسنجیم و سپس نقشه راه توسعه اقتصادی را بر آن پایه پی‌ریزی کنیم، قدر منابع عظیم خدادادی را بدانیم و تلف نکنیم و صدها بایدهای دیگر را مرور کنیم، امروز می‌توانستیم جزو قدرت‌های اقتصادی دنیا باشیم. خوب است آگاهانه به کودکان کشورمان بیاموزیم که به کشور و آرمان‌های آن افتخار کنند و این افتخار را مشق خود کنند تا با رشد و نمو، آبادانی کشورشان را شاهد باشند! به امید آن روز.
منصور یزدی‌زاده
مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان
این ترسیم حس نوستالژیک آماده کردن مداد و تراشیدن آن برای نوشتن و نتیجه‌گیری متعاقب آن، بسیار زیبا و تحسین برانگیز بود.
علی خطیبی
مدیرعامل شرکت راه‌سازی و معدنی مبین
در این شماره باید به صنعت نفت که بیش از یک قرن سابقه خام‌فروشی دارد نیز اشاره می‌شد؛ چراکه صددرصد دولتی بوده و متاسفانه حیات و ممات مملکت نیز وابسته به آن است.
عبدالله تیموری‌نیا
مدیرعامل شرکت ذوب روی اصفهان
ممنون از کار بسیار ارزشمندتان، یکی از مهم‌ترین مشکلات و موانع تولید، عدم استقبال فرهنگی مردم از کالای تولید داخل است. خوشبختانه نشریه اخبارفلزات در حل این معضل گام برداشته است.
مهدی هادوی
ریاست مرکز ساخت داخل، ماشین‌سازی و تجهیزات وزارت صمت
ما در ابتدا باید بدانیم که چرا به مدادتراش نیازمندیم، قطعا چنانچه در این آموزش با وجود مدیران هدایت‌کننده جامعه خود، به درستی موفق شویم، ما هم مانند یک شهروند ژاپنی، کره‌ای و آلمان بعد از جنگ جهانی دوم و.... به خواسته‌ها و رویاهای خود خواهیم رسید.
محمدرضا بهرامن
رییس خانه معدن ایران

اشتراک‌گذاری

آخرین اخبار ما

شماره ۱۷۷ ماهنامه اخبارفلزات منتشر شد

شماره یکصد و هفتاد و هفت ماهنامه «اخبارفلزات» با موضوع «زنجیره‌های ارزش اقتصادی» منتشر شد. ساختار اقتصاد جهانی در عصر حاضر یک پارادایم شیفت بزرگ را تجربه می‌کند و در مسیر گذار از مدل سنتی خود به سمت یک مدل

ادامه مطلب ...

شماره ۱۷۶ ماهنامه اخبارفلزات منتشر شد

شماره یکصد و هفتاد و شش ماهنامه «اخبارفلزات» با موضوع «تحولات جمعیت» منتشر شد. به نظر می‌رسد که روند افزایش جمعیت جهان در حال متوقف‌شدن است. سازمان ملل متحد پیش‌بینی می‌کند که جمعیت جهان  در سال ۲۰۵۰ به ۹.۷ میلیارد

ادامه مطلب ...

شماره ۱۷۵ ماهنامه اخبارفلزات منتشر شد

شماره یکصد و هفتاد و پنج ماهنامه «اخبارفلزات» با موضوع «بازارهای نوظهور» منتشر شد. ساختار اقتصاد جهان در مسیر تحولاتی سریع و پردامنه قرار گرفته است و منابع خلق ثروت یک پارادایم شیفت گسترده را تجربه می‌کنند. طبعا همسو با

ادامه مطلب ...

شماره ۱۷۴ ماهنامه اخبارفلزات منتشر شد

شماره یکصد و هفتاد و چهار ماهنامه «اخبارفلزات» با موضوع «صنعت برق» منتشر شد. جهان امروز سریع‌تر و گسترده‌تر از هر زمان دیگری به سمت برقی‌شدن حرکت می‌کند. در حال حاضر به طور متوسط حدود ۲۰ درصد از انرژی جهان

ادامه مطلب ...

شماره ۱۷۳ ماهنامه اخبارفلزات منتشر شد

شماره یکصد و هفتاد و سه ماهنامه «اخبارفلزات» با موضوع «انرژی هسته‌ای» منتشر شد. شکل‌گیری و توسعه فناوری‌های هسته‌ای، نقطه عطفی در تاریخ پیشرفت‌های علمی و تکنولوژیکی جوامع بشری در طول یک قرن گذشته به شمار می‌آید. امروز حدود ۱۰

ادامه مطلب ...

شماره ۱۷۲ ماهنامه اخبارفلزات منتشر شد

شماره یکصد و هفتاد و دو ماهنامه «اخبارفلزات» با موضوع «محدودیت منابع» منتشر شد. تحولات اقتصادی و صنعتی جهان در چند دهه گذشته، بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی را که صنعت مادر و حلقه نخست زنجیره‌های تامین محسوب

ادامه مطلب ...

فلزات‌ویو

فلزات‌بوک

فلزات‌واچ

فلزات‌ایونتس

فلزات‌نیوز