بحث تولید گوشی ملی و تامین بخشی از نیاز بازار موبایل کشور از محصولات داخلی در سالهای اخیر به شکلهای مختلفی جریان داشته است. بازار حدودا ۳ میلیارد دلاری تلفن همراه در ایران شرایط جذابی را بر فعالیت واحدهای تولید تلفن همراه و تامین نیاز کاربران داخلی ایجاد میکند. علیرغم این مسئله، نگاهی به تجربه تولید گوشی تلفن همراه در کشور نشان میدهد که فعالیت این صنعت هیچگاه از روش CBU (واردات گوشی کامل و چسباندن لیبل) و یا در بهترین حالت مونتاژ قطعات وارداتی فراتر نرفته است. با این حال، گوشیهای تلفن همراه ساخت داخل هیچگاه نتوانستهاند رضایت کاربران را جلب کنند. تصویر «گوشی موبایل قدیمی» روی جلد را میتوان نمادی از شرایط سالهای اخیر این صنعت دانست که به دلیل دسترسی نداشتن به تکنولوژیهای روز و برخوردار نبودن از قدرت رقابت با برندهای معتبر نتوانسته است به سهم مناسبی از بازار داخل دست یابد و در اصطلاح «بیصدا» مانده است.
نگاه ماه
در نگاه ماه شماره ۱۴۲ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع بازار تلفن همراه مورد بررسی قرار گرفته است.در عصر حاضر که ارتباطات و تبادل اطلاعات با تحولات گستردهای مواجه شده است، تلفن همراه را میتوان مهمترین ابزار ارتباطی در این دوره قلمداد کرد. اگرچه کمتر از نیم قرن از اختراع و تولید تلفن همراه در جهان گذشته است، اما به واسطه پیشرفت تکنولوژی، این ابزار الکترونیکی از یک وسیله ارتباطی صوتی به یک ابزاری هوشمند و پرکاربرد تبدیل شده است. در حال حاضر بخش بزرگی از تجارت جهانی به تلفن همراه اختصاص دارند و بِرندهای جهانی در این حوزه رقابت تنگاتنگی با یکدیگر دارند. در بخش نگاه ماه این شماره از ماهنامه «اخبار فلزات» صنعت و بازار تلفن همراه و تحولات آن در سطح جهانی و کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
پرونده ماه
در پرونده ماه شماره ۱۴۲ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع استراتژی کسب و کار مورد بررسی قرار گرفته است.در فضای پیچیده و پرریسک کسبوکارهای امروز، بهکارگیری تکنیکهای کسبوکار رمز موفقیت و رسیدن به جایگاهی ویژه در میان رقبا محسوب میشود. استراتژی کسبوکار با شناساندن نقاط قوت و ضعف و ایجاد مزیت رقابتی، مدیران را در تعیین چشماندازهای سازمانی یاری میکند تا در مسیر دستیابی به اهداف سازمانی خود حرکت کنند.
گزارش ماه
در گزارش ماه شماره ۱۴۲ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع تقسیم سود مورد بررسی قرار گرفته است.استراتژی تقسیم سود یکی از مهمترین تصمیمات مالی است که میتواند بر عملکرد مالی شرکت تأثیر بگذارد. از طرفی پرداخت نقدی سود سهام به سهامداران یکی از عوامل ارتقای جذابیت شرکتها برای سرمایهگذاران محسوب میشود. از سوی دیگر اهمیت دارد تا بخشی از سود سازمان برای تامین مالی پروژهها و فعالیت سازمان درون شرکت حفظ شود. بنابراین در تدوین استراتژی تقسیم سود برقراری توازن برای توزیع سود بسیار حائز اهمیت است. از آنجایی که سود تقسیمی برای سرمایهگذاران، حاوی اطلاعات مهمی است، در طی دهههای اخیر مطالعات بسیاری در خصوص تاثیر عوامل مختلف بر استراتژی تقسیم سود توسط تحلیلگران و محققان انجام شده است.
تحلیل ماه
در تحلیل ماه شماره ۱۴۲ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع چالشها و فرصتهای بخش معدن و صنایع معدنی مورد بررسی قرار گرفته است.ایران با برخورداری از ذخایر معدنی متنوع و گسترده و موقعیت جغرافیایی ژئوپلیتیک، پتانسیل بالایی برای نقشآفرینی در حوزه معدن و صنایع معدنی دارد. این امر فرصت مناسبی را در کشور ایجاد کرده است تا با اتخاذ استراتژیهای مناسب در این عرصه رشد و پیشرفت چشمگیری را رقم بزند. با این حال، عدم توازن در زنجیره تامین و کمتوجهی به این بخش منجر به بروز چالشها و جا ماندن این بخش از جایگاه واقعی خود شده است.