بر اساس پیشبینیها تا سال ۲۰۳۰ سهم فروش خودروهای الکتریکی از بازار جهانی خودرو به بیش از ۳۰ درصد میرسد. با توجه به ساختار خودروهای الکتریکی و فلزات مصرفی در باتریهای آنها، افزایش تولید این خودروها در سالهای آینده، تاثیر قابل توجهی را بر بازار جهانی مصرف فلزاتی مانند مس، نیکل، کبالت و لیتیوم خواهد داشت. مسئلهای که با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای بالقوه معدنی ایران فرصتی طلایی برای کشور تلقی میشود. تصویر «باتری» روی جلد در واقع نماد و سمبلی از نیروی محرکه خودروی الکتریکی است. اگرچه تولید این خودرو در ایران با توجه به شرایط فعلی صنعت خودروسازی کشور قدری دور از ذهن میرسد، اما سیاستگذاری برای حرکت در مسیر تولید خودروهای الکتریکی در سالهای آینده به عنوان اندیشهای نوین و خیالی نو، افقهای روشنی را برای آینده صنعت خودروسازی و صنایع معدنی و فلزی کشور به تصویر میکشد.
نگاه ماه
در نگاه ماه شماره ۱۴۳ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع بازار خودروهای الکتریکی مورد بررسی قرار گرفته است. اهمیت یافتن موضوع جهان بدون کربن و محدودساختن انتشار گازهای گلخانهای و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر موجب شده تا خودروهای الکتریکی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند. پیشرفتهای حاصل شده در حوزه علم و تکنولوژی نیز باعث شده تا امکان تولید خودروهای الکتریکی قابل رقابت با موتورهای احتراق داخلی فراهم شود. تاثیر این مسئله امروز به وضوح در افزایش سهم خودروهای الکتریکی در بازار جهانی خودرو قابل مشاهده است. در ساخت خودروهای الکتریکی فلزات مختلف و بعضا کمیابی استفاده میشود که رشد تولید این خودروها، موجب ایجاد تحولات جدیدی در بازار جهانی فلزات خواهد شد.
پرونده ماه
در پرونده ماه شماره ۱۴۳ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع چشمانداز ۱۴۰۱ مورد بررسی قرار گرفته است. برنامهریزی دقیق و مدون به منظور دستیابی به اهداف مورد نظر صنایع در بازههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت و همچنین مواجه شدن با چالشها و موانع پیشِروی هر صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است. از اینرو سازمانها برای پیشبرد اهداف سازمانی خود چشماندازهایی را در بازههای مختلف تعریف میکنند و در جهت دستیابی به آنها حرکت میکنند.
گزارش ماه
در گزارش ماه شماره ۱۴۳ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع بازده فروش مورد بررسی قرار گرفته است. از شاخصهای مختلفی برای ارزیابی عملکرد مالی و اقتصادی بنگاههای اقتصادی استفاده میشود. بازده فروش یکی از شاخصهای مهم برای تحلیل بهرهوری عملیاتی سازمانها محسوب میشود که توانایی یک بنگاه اقتصادی را برای کسب سود عملیاتی از درآمدهای آن نشان میدهد. باید توجه داشت این شاخص برای مقایسه سازمانهایی قابل استفاده است ک در نوع و ابعاد فعالیت مشابه باشند
تحلیل ماه
در تحلیل ماه شماره ۱۴۳ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع چالشها و فرصتهای بخش معدن و صنایع معدنی مورد بررسی قرار گرفته است. ایران از ذخایر معدنی متنوع و گسترده و موقعیت جغرافیایی ژئوپلیتیکی مناسبی برخوردار است که این امر فرصت مناسبی را برای نقشآفرینی بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد کشور ایجاد میکند تا با اتخاذ استراتژیهای مناسب در این عرصه رشد و پیشرفت چشمگیری رقم بخورد. با این حال، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که بروز چالشهای متعدد در این حوزه منجر به جا ماندن این بخش از جایگاه واقعی خود شده است.