تقویت قوای نظامی یکی از مولفههای اساسی و مهم برای حفظ امنیت و دفاع در مقابل تهدیدات خارجی برای هر کشور محسوب میشود. این موضوع برای ایران که در چند دهه گذشته به طور مداوم با تحریمها و محدودیتهای خرید تسلیحات و تجهیزات نظامی دست و پنجه نرم کرده و همواره در معرض تهدیدهای نظامی از سوی کشورهای دیگر بوده است، اهمیت دوچندانی مییابد. در همین راستا و در نتیجه اقدامات انجام شده در حوزه توسعه صنایع نظامی، ایران از کشوری که تا ۵۰ سال قبل حتی قادر به تعمیر سادهترین تجهیزات خود نبود، امروز به کشوری تبدیل شده است که محصولات صنایع نظامی آن از قابلیت صادرات به کشورهای دیگر و رقابت با تسلیحات ابرقدرتهای نظامی جهان برخوردار هستند. از طرف دیگر رشد تولید تسلیحات و تجهیزات نظامی در سالهای اخیر سبب شده است تا صنایع نظامی، خود به یکی از مصرفکنندگان بزرگ بازار فلزات کشور تبدیل شوند. تصویر «توپ جنگی» روی جلد، سمبلی از تجهیزات نظامی است که توسعه صنایع آن در ایران امنیت و خاکریز مطمئنی را برای حفظ کشور در مقابل تهدیدها و خطرات بیرونی ایجاد کرده است.
نگاه ماه
در نگاه ماه شماره ۱۵۲ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع صنایع نظامی مورد بررسی قرار گرفته است. مقوله امنیت یکی از پیشنیازهای اساسی توسعه و اعتلای هر کشور به شمار میآید که برخورداری از قدرت نظامی کافی برای مقابله و دفع تهدیدات و تهاجمات بیرونی، مولفه اصلی آن است. به همین دلیل اغلب کشورها، موضوع ارتقای توان نظامی از طریق خرید تسلیحات و یا ایجاد ظرفیتهای تولید آنها را یکی از محورهای سیاستگذاریهای کلان خود قرار میدهند. موضوع ارتقای قوای نظامی برای کشوری مانند ایران که در طول چند دهه گذشته با یک جنگ تحمیلی و تهدیدات متعددی نظامی مواجه بوده است از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
پرونده ماه
در پرونده ماه شماره ۱۵۲ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع مدیریت کیفیت مورد بررسی قرار گرفته است. کیفیت محصول یکی از مولفههای اساسی ارتقای قدرت رقابت و جلب رضایت مشتری برای هر بنگاه اقتصادی و تولیدی به شمار میآید. مدیریت کیفیت نیز رویکردی مدیریتی برای برآورده کردن نیازها و تقاضای بازار مصرف و اهداف و چشماندازهای سازمان به کارامدترین شکل ممکن است. در بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی عوامل متعددی بر کیفیت و مدیریت آن تاثیرگذار هستند که از جمله آنها میتوان به کیفیت تامین مواد اولیه، آموزش و مدیریت دانش، فرایندهای جاری در سازمان، بهرهوری خطوط تولید و … اشاره کرد.
گزارش ماه
در گزارش ماه شماره ۱۵۲ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع چالشهای ارزی مورد بررسی قرار گرفته است. در طول سالهای گذشته و به دنبال شرایط تورمی حاکم بر اقتصاد ایران، مدیریت بازار ارز یکی از موضوعات پرتکرار کشور بوده است. یکی از رویکردهای دولت برای ساماندهی بازار ارز، الزام صادرکنندگان و واردکنندگان به مبادله ارز در سیستمهای مختلفی مانند سامانه نیما بوده است که این مسئله با توجه به اختلاف قیمت ارز در این سامانه با بازار آزاد، عدمالنفعهای قابل توجهی را در حوزه صادرات نصیب صادرکنندگان کشور میکند.
تحلیل ماه
در تحلیل ماه شماره ۱۵۲ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع معدن، بورس و اقتصاد مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی آمارها نشان میدهد عملکرد تولید بخش معدن و صنایع معدنی ایران، به رغم توسعههای ایجاد شده، کماکان فاصله قابل توجهی با پتانسیلهای واقعی کشور دارد که دلیل این مسئله را باید در سرمایهگذاریهای ناکافی و نامتوازن، سیاستگذاریهای دولتی و وابستگی بیش از حد اقتصاد ایران به نفت بوده که موجب مغفول ماندن این بخش شده است. در صفحات پیشرو، برخی از پتانسیلهای معدنی، عملکرد توسعه و فعالیت صنایع معدنی و فلزی و موانع ترقی این صنایع مورد بحث و بررسی قرار گرفته و نظرات برخی مدیران و صاحب نظران در این خصوص آورده شده است.