مدت زیادی از شروع سال ۲۰۲۳ میلادی نگذشته بود که ورشکستگی بانک سیلیکون ولی و اعلام خبر احتمال ورشکستگی برخی از بانکهای دیگر ایالات متحده آمریکا، موجی از نگرانیها را در خصوص خطر بروز یک بحران مالی جهانی بزرگ به وجود آورد. تجربه سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ نشان میدهد وقوع یک بحران مالی در مقیاس جهانی به شدت میتواند بازار مصرف فلزاتی مانند فولاد و آلومینیوم را دچار رکود کند و تاثیر قابل ملاحظهای را بر ساختارهای اقتصادی جهان داشته باشد. با این حال شرایط بسته اقتصاد ایران و ارتباط حداقلی آن با ساختارهای مالی دنیا سبب میشود تا تاثیرپذیری اقتصاد کشور از چنین بحرانهایی بیشتر محدود به افت قیمت نفت و کامودیتیها در بازارهای جهانی و به دنبال آن کاهش ارزش صادرات باشد. تصویر «چراغ گردسوز» روی جلد، سمبلی از اهمیت توجه و داشتن نگاهی دقیق به محیط پرابهام اقتصاد دنیا و شناخت فرصتها و چالشهای ناشی از آن است تا به این ترتیب بتوان در صورت وقوع بحران مالی جهانی، اقتصاد کشور را در این فضای گرگ و میش دنیا در مسیر درست هدایت کرد.
نگاه ماه
در نگاه ماه شماره ۱۵۴ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع بحران مالی مورد بررسی قرار گرفته است. اعلام ورشکستگی یکی از بانکهای ایالات متحده آمریکا در ماه مارس ۲۰۲۳ و خروج سرمایههای بیمهنشده از سایر بانکها، شوک بزرگی را به نظام بانکی این کشور وارد کرد. اثرات ناشی از این شوک که اغلب در صنایع هایتک و استارتآپها نمایان شد، زمزمههای بحران مالی و هراس وقوع رکود اقتصادی بزرگ را در جهان ایجاد کرده است. بدیهی است که وقوع این رکود به شدت اقتصاد جهانی و بازار کامودیتیها را تحت تاثیر قرار میدهد.
پرونده ماه
در پرونده ماه شماره ۱۵۴ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع توسعه سبد محصولات مورد بررسی قرار گرفته است. استراتژیهای هر سازمان برای ایجاد سبد متنوعی از محصولات، نه تنها جلب رضایت مشتری را به دنبال دارد، بلکه مزیت رقابتی را نسبت به رقبا ایجاد میکند. در واقع هدف سازمان از «توسعه سبد محصول» ارائه باکیفیتترین و نوآورانهترین محصولات است، بهگونهای که با چشمانداز و برنامههای استراتژیک آن همسو و همراستا باشد.
گزارش ماه
در گزارش ماه شماره ۱۵۴ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع نوسانات ارزی مورد بررسی قرار گرفته است. اثرات مثبت و منفی نوسانات ناگهانی و شدید نرخ ارز بر پیکره اقتصاد کشور، مستقیما بر عملکرد و سودآوری بنگاههای اقتصادی تاثیر میگذارد. این نوسانات با اخلال در روند تامین مالی سازمانها، ریسکها و عدم قطعیتها را برای مدیریت هزینههای تولید و بهینهسازی آن افزایش میدهند.
تحلیل ماه
در تحلیل ماه شماره ۱۵۴ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع بورس و اقتصاد مورد بررسی قرار گرفته است. بهرغم نقش ارزشمند بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد کشورهای دارای ذخایر معدنی، این بخش به دلایل متعددی از جایگاه واقعی خود در کشور فاصله دارد. بسیاری از کارشناسان سیاستگذاریهای نه چندان مناسب و کمتوجهی به توسعه متوارن حلقههای مختلف زنجیره را علت اصلی این جاماندگی میدانند. در صفحات پیشرو، برخی از فرصتها و چالشهای توسعه بخش معادن و صنایع معدنی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفته و نظرات برخی کارشناسان و مدیران نیز در این خصوص آورده شده است.