در چند دهه گذشته، توسعه دانش و فناوری، پیشرفتهای قابل توجهی را در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به دنبال داشته که این مسئله، تحولات شگرفی را در الگوهای حیات بشر، محیط کسبوکار، فعالیتهای صنعتی و حتی شکل حکمرانی دولتها ایجاد کرده است. ظهور مفاهیم نوینی مانند انقلاب صنعتی چهارم، تحول دیجیتال و دولتهای الکترونیک همگی بر پایه فناوریهای جدید حوزه ارتباطات صورت گرفته است. امروزه به جرات میتوان گفت ارتباط مستقیمی میان سطح توسعهیافتگی زیرساختهای ارتباطی با عملکرد و رقابتپذیری اقتصادی کشورها وجود دارد. از طرفی نیز باید به این نکته توجه داشت که توسعه زیرساختهای یاد شده با توجه به تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز، محرکی برای بازار مصرف فلزات به شمار میآید. نگاهی به آمارهای ایران نشان میدهد اگرچه در سالهای اخیر توسعه قابل توجهی در زیرساختهای ارتباطی کشور صورت گرفته است اما کماکان فاصله قابل ملاحظهای میان با کشورهای توسعهیافته جهان وجود دارد. تصویر «تلفن سکهای» روی جلد سمبلی از رشد و پیشرفت ناکافی زیرساختهای ارتباطی کشور است، موضوعی که در رابطه مستقیمی با «قطع و وصل» کانالهای تجاری و اقتصادی ایران با جهان است و تداوم یافتن آن میتواند ریسکهای قابل توجهی را متوجه فعالیت بنگاههای اقتصادی و صنایع مختلف کشور کند.
نگاه ماه
در نگاه ماه شماره ۱۵۹ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع زیرساختهای ارتباطات و فناوری اطلاعات مورد بررسی قرار گرفته است. در دنیای امروز دسترسی به شبکه ارتباطی وسیع و در دسترس، به عنوان ابزار رشد و توسعه کشورها اهمیت بسیاری دارد و به عنوان محرکی برای رشد اقتصادی کشورها عمل میکند. لازمه گسترش ارتباطات و اتصال به شبکه جهانی، برخورداری از زیرساختهای ارتباطی قوی و مناسب است. زیرساختهای ارتباطی سنگبنای توسعه تجارت نوین در هزاره سوم محسوب میشوند و آینده توسعه ارتباطات و جهانی شدن بسیار به توسعه زیرساختهای این بخش بستگی دارد.
پرونده ماه
در پرونده ماه شماره ۱۵۹ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع تحول دیجیتال مورد بررسی قرار گرفته است.استفاده هوشمندانه از فناوریهای نوین و دیجیتال در راستای افزایش دقت و سرعت فرایندها مسیر متفاوتی را پیشروی کسبوکارها قرار میدهد. در واقع با توجه به اینکه امروزه مفاهیمی مانند جلب رضایت مشتری، بهینهسازی هزینههای تولید و خدمات و ارتقای کیفیت محصولات در کسبوکارها بیش از گذشته اهمیت دارند، موضوع «تحول دیجیتال» با تاثیرات آن در بهبود فرایندهای مختلف سازمانی به موضوعی ضروری تبدیل شده است.
گزارش ماه
در گزارش ماه شماره ۱۵۹ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع ارزآوری مورد بررسی قرار گرفته است. اهمیت توسعه صادرات محصولات غیرنفتی و نقش آن در رشد اقتصادی، همواره یکی از مباحث کلان اقتصادی کشور بوده است. توسعه صادرات و گسترش بازارهای هدف موجب افزایش درآمدهای ارزی میشود و در سالهای اخیر نیز بخش مهمی از درآمدهای ارزی کشور از طریق صادرات کالاهای استراتژیکی نظیر فولاد حاصل شده است.
تحلیل ماه
در تحلیل ماه شماره ۱۵۹ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع بورس و اقتصاد مورد بررسی قرار گرفته است. توسعه بخش معدن و صنایع معدنی به عنوان نخستین حلقه از زنجیره ارزش، محرک قدرتمندی برای رشد اقتصادی کشورها به شمار میآید و ایران به سبب برخورداری از ذخایر معدنی و متنوع از پتانسیل بالایی برای توسعه این بخش و رونق بخشیدن به اقتصاد کشور برخوردار است. با این حال برخی کارشناسان معتقدند بهرهبرداری مناسبی از پتانسیلهای این بخش صورت نگرفته و اتخاذ رویکردهای استراتژیک برای پیشرفت چشمگیر بخش معدن و صنایع معدنی اهمیت بسیاری دارد.