صنعت ساختمان یکی از صنایع استراتژیک و تاثیرگذار در فضای اقتصادی جهان به شمار میآید که زنجیرههای تامین آن، دامنه گستردهای از صنایع مختلف و فعالیتهای خدماتی را در بر میگیرد. به همین دلیل توسعه این صنعت میتواند عامل قدرتمندی برای ایجاد تقاضا و رونق در بازارهای مختلف، به ویژه بازار فلزات اساسی و در نتیجه رشد اقتصادی باشد. این موضوع سبب میشود که بسیاری از دولتها، رونق بخشی به صنعت ساختمان به عنوان ابزاری برای تحریک تقاضا و رشد اقتصادی خود نگاه کنند. باید توجه داشت در چند سال گذشته، روندهایی مانند صنعتیشدن، بلندمرتبهسازی، سبکسازی و سازگارشدن با محیطزیست صنعت ساختمان جهان را تحت تاثیر قرار داده و موجب ظهور فناوریها و روشهای جدید احداث ساختمان شدهاند که نتیجه این مسئله، کاهش زمان احداث و بهای تمام شده و افزایش طول عمر ساختمانها بوده است. با این حال، بررسیها در مورد صنعت ساختمان ایران نشان میدهد استفاده از روشهای سنتی، روش غالب احداث ساختمان در کشور است که تبعاتی مانند کاهش بهرهوری و سرعت پایین اتمام پروژهها را در پی دارد. تصویر «سطل سیمان» روی جلد نمادی از قدیمیبودن فرایندهای احداث ساختمان در کشور است که خود چالش بزرگی برای رونق این صنعت به شمار میآید و موجب «نیمهکاره» ماندن روند توسعه صنعت ساختمان کشور شده است.
نگاه ماه
در نگاه ماه شماره ۱۶۱ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع صنعت ساختمان مورد بررسی قرار گرفته است. صنعت ساختمان یکی از بزرگترین و مهمترین فعالیتهای اقتصادی جهان برشمرده میشود که زنجیره تامین آن شامل دامنه گستردهای از صنایع مختلف و فعالیتهای خدماتی میشود و به همین دلیل، رونق آن میتواند تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم قابل توجهی را بر اقتصاد هر کشوری داشته باشد. به همین دلیل، یکی از ابزارهای دولتها در راستای تحریک تقاضا و رشد اقتصادی، سرمایهگذاری در صنعت ساختمان است.
پرونده ماه
در پرونده ماه شماره ۱۶۱ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع رقابتپذیری مورد بررسی قرار گرفته است. فضای کسبوکار امروز جهان به محیطی رقابتی و پرتحول تبدیل شده است و هربنگاه اقتصادی برای آن که بتواند در چنین شرایطی بقای خود را تضمین کند و در مسیر توسعه جایگاه گام بردارد باید مولفههای موثر بر رقابتپذیری خود را به خوبی شناسایی و برای بهبود آنها برنامهریزی کند. کیفیت محصول، همسویی با تحولات بازار و بهای تمام شده از جمله مهمترین مولفههای تاثیرگذار بر رقابتپذیری در حوزه صنایع معدنی و فلزی برشمرده میشوند.
گزارش ماه
در گزارش ماه شماره ۱۶۱ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع سبد سرمایهگذاری مورد بررسی قرار گرفته است. در ماههای اخیر، نوسانات بازارهای فلزات اساسی و شرایط اقتصادی کشور موجب شد تا بسیاری از صنایع معدنی و فلزی کشور با چالش افزایش شدید هزینهها و کاهش حاشیه سود مواجه شوند. این مسئله اهمیت توجه به بهرهوری خطوط تولید و مدیریت هزینهها را یادآوری میکند.
تحلیل ماه
در تحلیل ماه شماره ۱۶۱ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع بورس و اقتصاد مورد بررسی قرار گرفته است. بهرهمندی ایران از پتانسیلهای معدنی گسترده، این فرصت را برای ایران به وجود میآورد تا با بهرهبرداری از این ظرفیتها و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا، چشمانداز اقتصاد بدون نفت را تحقق ببخشند. موضوعی که مستلزم توجه فعالان این عرصه به شناخت بازار و تولید محصولات نهاییای است که بیشترین ارزش افزوده را نصیب اقتصاد کشور کنند.