بازار خودروی جهان در عصر امروز به بازاری روبهگسترش و رقابتی تبدیل شده است که بازیگران آن برای حفظ و بهبود جایگاه خود ملزم به عرضه محصولاتی پیشرفته و نوآورانه هستند. در واقع رقابتپذیری فعالان صنعت خودرو در جهان تا حد زیادی به عواملی مانند شناسایی و همسو شدن با روندهای حاکم بر حوزه حملونقل و خودرو، توانمندی آنها در عرضه محصولات با بهرهوری و کارآیی بالا و همگام شدن با آخرین پیشرفتهای حوزه دانش و فناوری وابسته است. در مقابل صنعت خودرو در ایران، به رغم تاریخچه و قدمت قابل توجه و همچنین جایگاه استراتژیک آن در اقتصاد کشور، متاثر از عوامل و محدودیتهای خارجی و سیاستگذاریهای داخلی در سالهای اخیر با شرایط دشوار و پرچالشی دست و پنجه نرم کرده است. تصویر «سرعتسنج» روی جلد، سمبلی از سرعت بسیار بالای تحولات بازار خودروی جهان است، بازاری که معضلات و «سرعتگیر»های مسیر فعالیت صنعت خودروسازی، توان این صنعت را برای همگام شدن با تحولات و پیشرفتهای آن دچار چالش کرده است.
نگاه ماه
در نگاه ماه شماره ۱۷۱ ماهنامه «اخبارفلزات» با موضوع چشمانداز صنعت خودروسازی مورد بررسی قرار گرفته است. صنعت خودروسازی یکی از صنایع استراتژیک و بزرگ جهان به شمار میآید که رونق آن با توجه به گستردگی دامنه فعالیتها و وابستگی با بسیاری از صنایع بالادستی و پاییندستی، نقش موثری را در به حرکت درآمدن چرخهای صنعت و ایجاد رشد اقتصادی خواهد داشت. بازار خودروی جهان در سالهای اخیر متاثر از روندهای حاکم بر اقتصاد جهانی تحولات قابل توجهی را تجربه کرده است و به همین سبب ارائه محصولات نوآورانه، کارآمد و با بهرهوری بالا کلید حضور در بازار جهانی خودرو به شمار میآید.
پرونده ماه
در پرونده ماه شماره ۱۷۱ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع آمادهبهکاری تجهیزات مورد بررسی قرار گرفته است. بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی در زمره صنایع سنگینی قرار میگیرد که عملکرد و بهرهوری آنها تا حد زیادی به ماشینآلات و تجهیزات خود وابسته است و عملا میزان آمادهبهکار بودن و کارآمدی تجهیزات به شکل مستقیمی بر کل عملیات و فرایند تولید تاثیر میگذارد. برنامهریزی و اجرای عملیات نگهداری و تعمیرات به نحو کارآمد، تامین پایدار و باکیفیت قطعات و سطوح فناوری ماشینآلات و تجهیزات از جمله عوامل تعیینکننده در ارتقای میزان آمادهبهکاری آنها محسوب میشوند.
گزارش ماه
در گزارش ماه شماره ۱۷۱ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع بهرهوری مصرف منابع مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از مولفههای تعیینکننده در رقابتپذیری بنگاههای صنعتی و تولیدی موضوع بهرهوری مصرف منابع است. از طرفی با توجه به محدودیت منابع در دسترس مانند آب، مواد اولیه و انرژی، توجه به این مسئله لازمه تحقق توسعه پایدار در سطوح مختلف اقتصادی کشور به شمار میآید و از طرف دیگر، نظر به جایگاه قابل توجه مواد اولیه و انرژی در بهای تمام شده محصولات معدنی و صنعتی، ارتقای بهرهوری منابع به شکل مستقیمی بر حاشیه سود و توان رقابت تاثیرگذار خواهد بود.
تحلیل ماه
در تحلیل ماه شماره ۱۷۱ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع معدن، بورس و اقتصاد مورد بررسی قرار گرفته است. بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی ایران در سالهای اخیر با تکیه بر مزیتهای نسبی کشور، رشد و توسعه قابل توجهی را تجربه کرده است و امروز نقش تعیینکنندهای در اقتصاد کشور ایفا میکنند. طبیعتا تداوم این مسیر، مستلزم شناسایی و همسو شدن با روندهای آتی بازار و صنعت و همچنین بسترسازی مناسب برای توسعه فعالیتها است، این در حالی است که این صنایع در سالهای اخیر با چالشهای مهمی نظیر قطعی برق و گاز و تحریمها مواجه بودهاند که عدمالنفع قابل توجهی را متوجه آنها کرده است.