فلزات از دیرباز تاکنون، پایه و اساس اغلب تحولات مهم در زندگی بشر بودهاند. امروز نیز تامین مایحتاج انسانها و ایجاد هرگونه توسعه و پیشرفت، بدون مصرف فلزات مختلف قابل تصور نیست. همین مسئله بازار جهانی فلزات را به بخشی استراتژیک و تعیینکننده در اقتصاد دنیا تبدیل کرده است که سمت تقاضای آن به خاطر وجود محرکهایی مانند رشد جمعیت، توسعه زیرساختها و پیشرفتهای حوزه تکنولوژی در حال تقویت شدن است. این مسئله برای کشورهایی مانند ایران که از منابع ارزشمند و متنوع معدنی برخوردار هستند، فرصت مناسبی محسوب میشود تا با توسعه ظرفیتها و نقشآفرینی در زنجیره تامین جهانی، در مسیر توسعه و اعتلای خود حرکت کنند. تصویر «چرتکه» روی جلد، سمبل و نمادی از لزوم و اهمیت حسابگری و پیشبینی شرایط آتی بازار جهانی فلزات است تا بتوان با شناخت تحولات جاری و سمتوسوی حرکت این بازار، در مسیر ارزشآفرینی و کسب سهم بیشتر از این بازار گام نهاد.
نگاه ماه
در نگاه ماه شماره ۱۴۷ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع آینده بازار فلزات مورد بررسی قرار گرفته است.
از ابتدای زندگی بشر تاکنون، فلزات، پایه و اساس ترقی و رشد زندگی بشر بودهاند و امروز ایجاد هیچ توسعهای در زمینه اقتصادی، صنعتی و زیرساختی و تامین مایحتاج زندگی انسان بدون حضور فلزات قابل تصور نیست. با تداوم روند صعودی جمعیت جهان در سالهای آینده و تغییر سبک زندگی بشر میتوان چشماندازهای جدید و بزرگتری را برای بازار فلزات در جهان پیشبینی کرد. به ویژه که ارتقای جایگاه برق به عنوان مهمترین حامل انرژی و پدیده انقلاب صنعتی چهارم و هوشمندسازی خود عوامل محرکی برای ارتقای مصرف فلزاتی نظیر مس و آلومینیوم به شمار میآیند.
پرونده ماه
در پرونده ماه شماره ۱۴۷ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع برنامهریزی استراتژیک مورد بررسی قرار گرفته است.
در سازمانها به منظور تعیین رسالت اصلی سازمان، ارتقای جایگاه فعلی و کسب موفقیت بیشتر در کسبوکار، داشتن برنامهای مدون، هدفمند و همهجانبه الزامی است. این برنامه جامع که «برنامهریزی استراتژیک» نامیده میشود، نقشه راه رسیدن به اهداف سازمان را ترسیم کند و مراحل و جنبههای مختلف آن را با استفاده از تجزیهوتحلیل نقاط قوت و ضعف درونسازمانی و شرایط برونسازمانی مشخص میکند. به کمک این برنامهریزی میتوان برنامههای سازمان در کلیه بخشها را در بازههای بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت تعیین و سازمان را در جهت حرکت به سوی اهدافش هدایت کرد.
گزارش ماه
در گزارش ماه شماره ۱۴۷ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع تحقق برنامه تولید مورد بررسی قرار گرفته است.
انجام یک برنامهریزی تولید مناسب به سازمان کمک میکند تا از ضمن ارتقای بهرهوری خطوط تولید و نیروی انسانی، هزینههای تولید و بهای تمام شده محصولات خود را به حداقل برسانند. با این حال، اغلب صنایع معدنی و فلزی ایران در طول چند ماه گذشته با ریسکهای بیرونی پیشبینی نشدهای مواجه بودهاند که تحقق برنامهریزیهای تولید آنرا با چالشهای فراوانی مواجه ساختهاند.
تحلیل ماه
در تحلیل ماه شماره ۱۴۷ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع بورس، معدن و اقتصاد مورد بررسی قرار گرفته است.
بخش معدن و صنایع معدنی کشور از پتانسیلهای بالقوه و ظرفیت بالایی برای اکتشاف ذخایر معدنی و بهرهبرداری از آنها برخوردار است که این امر فرصت مناسبی برای تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع دیگر در اختیار کشور قرار میدهد. با این حال، کارشناسان معتقدند که این بخش با جایگاه واقعی خود بسیار فاصله دارد. بنابراین، لازم است تا برنامهریزیها و سیاستگذاریها در مسیر توسعه هر چه بیشتر این بخش قرار گیرند و اقدامات لازم برای رفع چالشهای فعلی صنایع معدنی و فلزی کشور انجام شود.