امروزه رسوخ دانش و فناوری در محیط کسبوکار، ساختار و شکل جدیدی را به مفهوم توسعه صنعتی بخشیده و فضای اقتصادی جهان را به سمت تحولات تکنولوژیک و رقابتیترشدن سوق داده است. به جرات میتوان گفت در حال حاضر، تحقق رشد اقتصادی در هر کشوری به محوریت فناوری در ساختارهای مختلف اقتصادی آن، به ویژه در بخش صنعت و ارائه محصولاتی همگام با آخرین تحولات بازار مصرف وابسته است. در ایران نیز به عنوان کشوری در حال توسعه، موضوع توسعه صنعتی در چند دهه اخیر یکی از مفاهیم پرتکرار بوده است. با این حال، تحقق این مهم امروز با گلوگاههایی مانند تحریمها، محدودیتهای دسترسی به تامینکنندگان فناوری و تجهیزات و نرخ ناکافی سرمایهگذاری مواجه است که نتیجه این مسئله، فاصله گرفتن بخش صنعت از چشماندازها و هدفگذاریهای اسناد بالادستی است. تصور «چرخ خیاطی قدیمی» روی جلد، سمبلی از سطوح ناکافی فناوریهای بخش صنعت است که موجب کاهش توان این بخش برای ارائه محصولات نوآورانه و پیشرفته میشود. امید میرود در آیندهای نزدیک، بخش صنعت کشور، به ویژه صنایع معدنی و فلزی با تکیه بر پتانسیلهای دانش و فناوری داخلی به عنوان تاروپود ساختارهای اقتصادی، از موانع بیرونی عبور کنند و نقش پررنگتری را در ارزشآفرینی برای اقتصاد ایران داشته باشند.
نگاه ماه
در نگاه ماه شماره ۱۶۵ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع دورنمای توسعه صنعتی مورد بررسی قرار گرفته است. رشد اقتصادی جهان بعد از انقلاب صنعتی عمدتا با تکیه بر سیستمی خطی که مبتنی بر مصرف منابع، تولید و ایجاد پسماند بود شکل گرفت. با این حال، در چند دهه گذشته، محدودیت منابع و چالشهای زیستمحیطی جوامع بشری را بر آن داشته است تا به سمت اقتصاد چرخشی حرکت کنند. سازوکاری که مبتنی بر حلقههای بستهای از گردش مواد از طریق مدیریت پسماند و استفاده از مواد بازیافت شده به عنوان مواد اولیه است.
پرونده ماه
در پرونده ماه شماره ۱۶۵ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع چشمانداز توسعه مورد بررسی قرار گرفته است. سرمایههای انسانی امروزه محور اصلی فعالیت و رشد سازمان برشمرده میشوند و تحقق اهداف عملکردی و توسعهای آنها تا حد زیادی به بهرهوری و کارآیی کارکنان وابسته است. در این بین با توجه به تحولات پردامنه و گسترده حوزه فناوری و دانش بخش صنعت جهان، موضوع آموزش میتواند تاثیرات قابل توجهی را بر بهرهوری و عملکرد سرمایههای انسانی و کل سازمان داشته باشد.
گزارش ماه
در گزارش ماه شماره ۱۶۵ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع تامین مالی مورد بررسی قرار گرفته است. کسب درآمد و سودآوری محور اصلی شکلگیری فعالیت و توسعه هر بنگاه اقتصادی را شکل میدهد. در این بین هر واحد تولیدی که بتواند ضمن رشد عملکرد کمی تولید، سبد محصولات خود را مطابق با تحولات بازار مصرف و سمت تقاضا تنظیم کند میتواند به سرعت در مسیر رشد درآمد نیز حرکت کند. البته در این بین، عواملی مانند نااطمینانیهای محیط کسبوکار، ریسکهای بیرونی مانند تحریمها و چالشهای زیرساختی و … نیز میتوانند موانعی را در این مسیر ایجاد کنند.
تحلیل ماه
در تحلیل ماه شماره ۱۶۵ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع بورس و اقتصاد مورد بررسی قرار گرفته است. بهرهمندی ایران از منابع معدنی و ذخایر انرژی، مزیتها و فرصتهای کمنظیری را برای ترقی و توسعه صنایع معدنی و فلزی در کشور ایجاد میکند. نگاهی به آمارها نیز حاکی از روند روبهرشد عملکرد و تولید صنایع معدنی کشور در چند دهه گذشته است. در این بین، سیاستگذاریهای مناسب از سوی نهادهای بالادستی در راستای تسهیل فعالیت و فراهم آوردن زیرساختهای لازم عنصری ضروری برای توسعه این بخش و نقشآفرینی آن در اقتصاد کشور قلمداد میشود.