موضوع سرمایهگذاری در هر کشور به مثابه ریلی است که بستر حرکت قطار رشد و پیشرفت اقتصادی را فراهم میسازد. با این حال، بررسی آمارها نشان میدهد میزان تشکیل سرمایه در ایران در دو دهه گذشته کاهش معنیداری را تجربه کرده است. تحریمها و عدم تمایل سرمایهگذاران خارجی برای حضور در کشور، تورم و شرایط متلاطم اقتصادی و ریسکهای ناشی از مقرراتگذاریها و ناپایداری محیط کسبوکار، اصلیترین عوامل موثر بر سرمایهگذاری ناکافی و حتی فرار سرمایه از کشور تلقی میشوند. به جرات میتوان گفت بدون جذب سرمایه لازم و در اصطلاح با «جیب خالی»، پویایی و رشد اقتصادی، دستهکم در بلندمدت، ممکن نیست. تصویر «کیف سامسونت» روی جلد، سمبلی از اهمیت و لزوم جذب سرمایهگذاران در کشور است، مقولهای که گلوگاه مهمی برای تحقق اهداف توسعهای و اهداف اقتصادی کشور تلقی میشود و رفع آنها مستلزم نگاه جدید و ویژه نهادهای سیاستگذار برای تسهیل و بهبود محیط کسبوکار و جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی است تا به این ترتیب بستر لازم برای توسعه صنعتی، تکمیل زنجیرههای ارزش و رشد مصرف فلزات در کشور ایجاد شود.
نگاه ماه
در نگاه ماه شماره ۱۶۸ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع سرمایهگذاری مورد بررسی قرار گرفته است. جذب سرمایه یکی از عوامل حیاتی در رشد و شکوفایی اقتصادی کشورها و لازمه نیل به اهداف توسعه به شمار میآید. افزایش سرمایهگذاری مولد منجر به رشد تولید، خلق ارزش افزوده، ارتقای سطح درآمد، بهبود سطح رفاه اجتماعی، اشتغالزایی پایدار و کاهش نرخ بیکاری و فقر میشود. بالطبع عدم جذب سرمایه داخلی و خارجی نیز زمینه رکورد اقتصادی یک کشور را فراهم میآورد. بنابراین فراهم آوردن بسترها و زیرساختهای مناسب، تسهیل قوانین و مقررات، اتخاذ راهبردهای اصولی و منطقی و توسعه توانمندیها برای سرمایهگذاری ضرورت دارد. با این حال، جذب سرمایههای خارجی و داخلی برای اقتصاد ایران در چند سال گذشته به عنوان یک چالش مطرح بوده است.
پرونده ماه
در پرونده ماه شماره ۱۶۸ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع هوشمندسازی و مدیریت اطلاعات مورد بررسی قرار گرفته است. ارتقای سریع فناوری و ظهور تکنولوژیهای جدید به شدت فعالیت بنگاههای اقتصادی و صنعتی را تحت تاثیر خود قرار داده است، به طوری که از این طریق علاوه بر بهبود شاخصهای عملکردی، سطح کارایی، بهرهوری و سودآوری بنگاه را نیز ارتقا مییابد. هوشمندسازی پیشنیاز ایجاد سازمانی کارآمد و پویا در عرصه صنعت به شمار میآید. از طرفی دسترسی به اطلاعات و جمعآوری دادهها، پردازش و تفسیر آنها میتواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار سازمان قرار دهد تا بتواند نقاط قوت و ضعف خود را به درستی شناسایی و آنها را تقویت و یا برطرف کند و از این اطلاعات در جهت رشد سازمانی بهرهمند شود.
گزارش ماه
در گزارش ماه شماره ۱۶۸ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع نوآوری باز مورد بررسی قرار گرفته است. محیط متغیر کسبوکارهای امروز و تغییرات سریع و بنیادین در صنعت چنین ایجاب میکند که بنگاههای اقتصادی و صنعتی نوآوری را نهفقط در سطح درونسازمانی، بلکه از طریق جذب ایدههای نوآورانه و فناورانه بیرون از سازمان نیز دنبال کنند تا پیشرفت مستمری داشته باشند. نوآوری باز الگوی نوین توسعه سازمانی از طریق سرمایهگذاری روی ایدههای بکر خارج از سازمان به شمار میآید که میتواند فرصتهای تجاری جدیدی را برای سازمان ایجاد کند.
تحلیل ماه
در تحلیل ماه شماره ۱۶۸ ماهنامه «اخبارفلزات» موضوع معدن، بورس و اقتصاد مورد بررسی قرار گرفته است. توسعه بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی مناسبترین راهکار توسعه صنعتی و رهایی از اقتصادی تکبعدی به شمار میآید. با توجه به پتانسیلهای بالقوه ایران در حوزه معادن و صنایع، سرمایهگذاری در این بخش بسیار مورد توجه بوده است، اما کارشناسان این جذب سرمایه را زمانی موثر و مفید میدانند که سرمایهگذاری در توسعه معدنی و صنعتی به صورت متوازن انجام شود؛ موضوعی که شاید تاکنون در کشور کمتر مورد توجه قرار گرفته باشد.